Lekker bewegen is leuk & gezond en goed voor o.a. de motorische ontwikkeling van jonge kinderen. Daarom zijn we gestart met het opzetten van een ‘Beweegplan’, waarbij het plezier hebben met elkaar voorop staat. Dit sluit goed aan op onze VVE methode Piramide. In ons beweegplan bieden we de kinderen op meerdere momenten in de week drie verschillende manieren van bewegen aan, namelijk: Dans, Spel & Yoga.

In onze Beweegactiviteit beginnen we altijd met actief bewegen in de vorm van dans of spel en sluiten daarna af met rustige yoga oefeningen. Daarbij houden wij rekening met de belevingswereld en de leeftijden van de kinderen. Rode draad van het bedenken van de beweeg activiteiten zijn de thema’s die we binnen piramide aanbieden. Voor de spel- activiteiten is er een ‘we-play-learn’ koffer aangeschaft met verschillende materialen om het bewegen nog leuker te maken.

Fysiek actieve bewegen bevordert:

Een goede lichaamshouding
De motorische vaardigheden
Een goede weerstand
De werking van spieren, organen, klieren en de bloedsomloop.

Fysiek rustig bewegen bevordert:

Het zelfvertrouwen
Het zelfbewustzijn
Het concentratievermogen
De emotionele groei

En verder gebruiken we samen met de kinderen onze fantasie en spelen in op wat er leeft bij de kinderen. Wij beleven samen met de kinderen veel plezier aan het bewegen. En uit de feedback van een aantal ouders horen wij dat de kinderen thuis vol trots demonstreren wat ze al geleerd hebben. En daarmee is ons doel al bereikt. Wij zijn goed op weg om samen met de kinderen met veel plezier te bewegen!