Onze dagopvang voor 0-4 jaar

De eerste jaren van een kind vormen de basis van waaruit het zich verder kan ontwikkelen. Goede dagopvang, op uren dat de ouders niet beschikbaar zijn, is daarom essentieel. Wij vinden het belangrijk dat kinderen en ouders zich bij ons thuis voelen, in een ruimte die aanspreekt en uitdaagt en met vertrouwde leiding.

Via de eerste fase van totale afhankelijkheid waarin het accent op verzorgen en liefdevolle aandacht ligt, ontwikkelt een baby kind zich langzamerhand tot een zelfstandige en “onafhankelijke” 4-jarige kleuter. In deze ontwikkeling proberen wij de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden en te stimuleren, waarbij kwaliteit en veiligheid voorop staan, maar minstens netzo belangrijk is het plezier en welzijn van het kind.

onze uitgangspunten:

  • Spel staat voorop. Spelen is de meest natuurlijke uitdrukkingsvorm van kinderen en is onmisbaar voor de ontwikkeling.
  • Een kind moet goede zorg krijgen, zich veilig en op zijn gemak voelen en vertrouwen hebben in de leiding. Pas dan kan hij komen tot een optimale ontwikkeling.
  • Ieder kind is uniek, heeft een eigen persoonlijkheid en mag zich in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier ontwikkelen.
  • De zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van een kind moet de kans krijgen te groeien.